Gentse strop | Brouwerij Roman

gentse strop_1

“De Gentse Strop (6,9%) dankt zijn naam aan de fiere Gentenaars, bijgenaamd “stroppendragers”. Toen de Gentenaars in 1540 weigerden extra oorlogsbelastingen te betalen, liet Keizer Karel de notabelen van Gent rondgaan met een strop rond de nek, als teken dat ze de galg verdienden. Tot op vandaag is de strop het symbool van fiere weerstand tegen elke vorm van tirannie en misplaatste autoriteit. Gentse Strop is een eerbetoon aan iedereen die fierheid herbergt in z’n ziel.” (roman.be)


Zicht & Geur

Het bier heeft iets muffe maar fruitige geur. Banaan en citrus komen naar boven. Daarnaast is de geur ook wat kruidig en licht zoet van honing. Wanneer ik deze sterke blonde inschenk bruist het een klein beetje. Dat moet een lekkere frisse blonde zijn dan.

Smaak

Het licht bruisende karakter van het bier maakt het lekker verfrissend. Alle smaken zijn in lichte mate aanwezig. Het bier is zowel iets zoet, als bitter en wat droog. Geen van de smaken neemt de overhand, er is een mooie balans. De fruitigheid wordt weer goed in balans gebracht door de bitterheid. En zo is het met alle smaken. Het maakt ook het bier mooi licht en fijn voor op een warme dag.

Desondanks het lichte toegankelijke karakter, verwarmd het bier je wel alsnog een klein beetje. Prima sterke blonde deze Gentse strop.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.