Oedipus brouwerij Amsterdam

Oedipus brouwerij | Brouwerij bezoek

Nadat ik een paar weken geleden voor een dichte deur stond (woensdagavond) kreeg ik pasgeleden nog een kans om de Oedipus brouwerij te bezoeken. Ik heb een paar van hun bieren op, en ik kan de aparte stijlen van hen wel waarderen. Vooral de mannenliefde!

Amsterdam Noord is up and coming! Met het gratis pontje kan je even uit de drukte van Amsterdam ontsnappen en genieten van wat Amsterdam Noord te bieden heeft. Dicht bij het IJ, ergens in Amsterdam Noord is sinds 2015 ook de brouwerij en het proeflokaal van Oedipus te vinden. Hier vind je veel bieren van Oedipus op de tap, maar ook bieren van bevriende brouwerijen.

Het proeflokaal is leuk ingericht, boven de tapkranen bevind zich een enorm schilderij van een varken. Daarnaast prijken er nog andere tekeningen/schilderingen. Ook er is veel gebruik gemaakt van krijt en de boel is opgefleurd met posters. Het is een grote industriële ruimte maar toch gezellig door de planten en versieringen.

Achter in de brouwerij pronken de grote ketels van de brouwerij waar op het moment dat ik er ben geen bier gebrouwen wordt. In het weekend op zondag is er ook live muziek en er zijn verschillende events. Zo organiseerde Oedipus laatst zijn eerst eigen festival en is er vandaag en morgen het Kimchi festival.

Bieren

Natuurlijk kon het proeven van bier niet ontbreken. Dit keer twee bieren die ik al kende! Ik kon het niet laten ze nog eens te nemen..

(Links) Oedipus – Mannenliefde [6,5%]

Een lekker fris en kruidig biertje. Fris en licht maar toch ook vol pit en smaak, en complex. Jumm!

(Rechts) Oproer/Buxton/Oedipus – Ring your mother [9,5%]

Fleurige kruidige geur. Amber van kleur. In de smaak vooral honing, sterke honing. Daarna een bittertje. Qua mondgevoel is het bier mooi vol, romig en rond. Ook een beetje plakkerige en zelfs misschien licht stroperig. Ik vind het een super bier, heerlijk!


Oedipus brewing
Gedempt Hamerkanaal 85, 1021 KP Amsterdam

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.