Rødgrød Med Fløde | To Øl

toolTo ØlRødgrød Med Fløde [6%]

“Tobias Emil Jensen and Tore Gynther beginnen in 2005 samen met hun toenmalig leraar Mikkel Borg Bjergsø te brouwen in de keuken van de school. Het Deense bier vinden ze slecht en ze willen met hun eigen visie gewaagde, extreme bieren brouwen. Het is het begin van twee van de mooiste brouwerijen ter wereld. Mikkel start namelijk kort daarna Mikkeller, terwijl Tobias en Tore een paar jaar later To Øl beginnen. Binnen korte tijd weet deze Deense brouwerij wereldwijd bekendhedi te verkrijgen en in 2014 wordt het op Ratebeer zelfs als 9e genoemd op de lijst van beste brouwerijen ter wereld.” (bierlab.nl)

Wat zie ik en wat ruik ik?

De Rødgrød Med Fløde verraad met zijn kleur meteen zijn ingrediënten. De gebruikte rode fruitsoorten zie je terug in het troebele rode bier met roze schuimkraag. Ook in de geur ruik je meteen het rode fruit. Daarnaast ruik ik lactose.

Als derde ruik ik een minder aangename geur. Het doet me een beetje denken aan sterke goedkope parfum. Het ruik heel erg naar bloeiende bloemen, parfum. Niet meteen lekker.

Wat proef ik en wat vind ik?

Zo! Dit lijkt bijna een rode fruit smoothie met alcohol op basis van melk. Ik proef zure maar ook zoete smaken van aardbeien en ander rood fruit. Geen van beide smaken neemt echter de overhand waardoor het toegankelijk blijft.

Ook is het bier licht romig door het gebruik van lactose. Heel apart! Daarnaast is het bier fris doordat het ook best wat koolzuur bevat, dit brengt de romigheid weer wat in balans.

Ja, apart bier. Zie je steeds vaker, bier met lactose. Ik moet er nog wel aan wennen, deze trend, maar ik kon dit bier wel waarderen. De bloemige parfum-achtige geur mag echter achterwege worden gelaten, die blijft iets te overheersend ook tijdens het proeven.

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.