Bokbierdag Zutphen ’16 | Bierfestival

bokbierdag zutphenBokbierdag Zutphen 2017

Gister was het eindelijk Bokbierdag in Zutphen. Het is het stadje waar ik een groot deel van mijn leven gewoond heb en waar ik nog graag kom.

Bokbierdag in Zutphen word al 20 jaar georganiseerd en het festijn wordt vooral gekenmerkt door de historische optocht vol met oude bierkarren met daarop biervaten. Daarnaast is er de bokbiermarkt waarop veel bokbiertjes te proeven zijn.

Ik waardeer het altijd extra als een bierfestival in mijn eigen stadjes (daaronder vind ik Zutphen en Arnhem, waar ik nu woon, vallen) gehouden wordt. Het geeft toch altijd een extra dimensie. Dan kan ik als beergeek ontzettend trots zijn op m’n stadje haha.

Op de bokbierdag in Zutphen is het altijd ontzettend druk, want het wordt op de smalle markt(en) gehouden en het is gewoon ontzettend populair. Volgens mij waren er soms wel 100.00 man op eerdere edities! Daarnaast is het bijna altijd bokbier weer.. koud, nat en guur

Gister viel het mee. Het weer was goed, koud maar zonnig en er was genoeg ruimte (oké niet overal) om nog rustig te staan. Favorieten waren voor mij de bokbieren van Texels bier (proefnotitie) en Bronckhorster Brewing Company (proefnotitie). Een La Chouffe bok (proefnotitie) vind ik ook altijd wel prima.

Jaja de bok is los! Ik zal nog 1 festival aandoen. Die in de beurs van berlage van PINT. Ik ben zeer benieuwd want het is het oudste bokbierfestival en het word mijn eerste keer! 39ste PINT Bokbierfestival

Ik dronk trouwens op het speciaalbierfestival Arnhem een geweldige 2 jaar oude ijsselbock van de bronckhorster brewing company. Hierdoor ga ik ook zelf maar wat bokjes wegleggen zeg want wat een heerlijkheid!

[Vorig jaar schreef ik ook al over deze dag, lees het hier en krijg een nog betere indruk van dit mooie bierfestijn]

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.