Oak Afschot | Epe bier collectief

oak afschot

“De normale ‘Afschot’ is het schwarzbier van het Epe bier collectief. Aan deze versie zijn naturel eikenhoutsnippers toegevoegd in de lagertank. Hiermee behoudt de Afschot haar karakter en zorgt het hout voor een extra dimensie met name de afdronk. Naarmate je meer slokken neemt wordt het bier steeds “stroever”. Oak Afschot is een mooi uitgebalanceerd bier met een vleugje hout.” (hetbiermoment.nl)

Vorig jaar dronk ik al de rein (quadrupel) proatnat (IPA) en papoen (pompoenbier) van dit Epe bier collectief. Nu is het tijd voor hun schwarzbier (5,5%) gerijpt op eikenhout.


Wat zie ik en wat ruik ik?

De naam schwarzbier doet deze oak afschot meteen eer aan. Het bier is pikzwart, pas als je hem tegen het licht houdt zie je de mooie donkerrode kleur. Ik ruik de geur van gebrande koffie, iets zuurs en daarnaast ook echt een rookgeur.

Wat proef ik en wat vind ik?

In smaak komt dit gerookte karakter ook terug. Daarnaast proef ik gebrande koffie en donkere chocolade. Een bier met pit door deze drie smaaksensaties! De body is helaas, ik hou van romig en vol, wat aan de dunne kant. Toch deert dat me uiteindelijk niet eens echt tijdens het drinken van dit bier. Dit wellicht doordat de smaken totaal niet waterig zijn en juist knallen. Tijdens het drinken proef ik ook af en toe wat zurigs, net als in de geur, maar het neemt gelukkig niet de overhand. en blijft op de achtergrond.

Op zich een lekker biertje, ook weer eens een schwarzbier gedronken, maar ik hou toch meer van de wat romige en volle bieren.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.