Rein | Epe bier collectief

IMAG2403“Speciaalbier met streken” “Serveeradvies: niet bewaren, rustig opdrinken, nieuwe halen!” “Orgineel veluwe bier”.

Ik was blij verrast toen ik dit bier zag bij slijterij van Pernis te Arnhem. Dit bier komt namelijk uit mijn oude woonplaats Epe. Het Epe bier collectief brouwt zelfs een bier wat gebrouwen word met hop, vers van een hopveld in Epe, uniek in Nederland.

Het bier, Rein, heeft een mooie amber kleur. In de geur is het bier sterk, de alcohol (9%) komt wel naar boven. Daarnaast is het bier zoet van geur en komt er ook licht een ijzergeur naar boven. Gelukkig vind ik de ijzergeur niet terug in de smaak, misschien op de achtergrond een beetje maar niet overheersend. Daarnaast kan ik licht chocolade herkennen en karamel. In smaak is het bier goed in balans, niet te zoet, mild en haast niet bitter. En ondanks het alcoholpercentage drinkt het bier goed door. Oppassen dus dat je hem niet te snel drinkt!

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.