’t Goeye Goet Herfstbock | Bierbrouwerij nederlands openluchtmuseum

IMAG2389

Bierbrouwerij Nederlands Openluchtmuseum – ’t Goeye Goet Herfstbock [6,8%]

“Tijdens het 36e PINT Bokbierfestival werd op zondag 27 oktober de uitslag van de verkiezing van het Beste Bockbier 2013 bekend gemaakt. Een vakjury koos in vier verschillende categorieen de beste bockbieren van dit jaar. In de standaardcategorie Bockbier werd de Goeye Goet Herfstbock van het Nederlands Openluchtmuseum uit Arnhem de winnaar.” (pint.nl)

Dit biertje (een Arnhems biertje!) dronk ik gister bij Café Metropole te Arnhem. Het bier word een beetje gelinkt aan de airborne herdenking die dit weekend plaatsvind. ‘Hef het glas op onze helden!’

Ik heb het idee dat ik dit biertje gister niet gedronken of geproefd heb zoals het moet. Want ik vond het biertje niet een aanrader. Het bier heeft vol schuim, wat ook lang aanblijft. Het is in smaak een licht zoet en licht bitter biertje, fris en goed door drinkbaar. Ik vind echter de smaak best wel vlak en niet echt vol. Het blijft een beetje waterig en ook in nasmaak niet veel smaak. Ik vind het niet echt lijken op een goed bokbier.. Ik heb het idee dat dit bier veel lekkerder is dan ik nu proefde, en wil het graag nog een keertje drinken. Misschien te koud geserveerd gekregen? Word vervolgd..

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.