Barley Wine | Brouwerij Kees

IMG_1660Deze Amerikaanse Barley Wine van Brouwerij Kees uit Middelburg is gebrouwen met een maximale hoeveelheid mout en de Amerikaanse hopsoorten Cascade en Citra. Deze Amerikaanse variant is veel bitterder van karakter dan een Engelse Barley Wine.


Pas nu ik deze blog schrijf snap ik waarom deze barley wine (11,5%) zo anders smaakte dan andere barleywine bieren die ik gedronken heb. De naam v.h. bier verklaard de boel. Op het etiket van mijn gekochte bier stond het woord ‘American’ ervoor en op een ander etiket van dit bier word het een ‘barley wine ale’ genoemd. Vandaar dat het bier zoveel bitterder smaakte als andere geproefde barleywine bieren.

Het bier heeft een mooie donkerrode kleur. In geur komt het hoge alcoholpercentage naar boven, een pittige alcohol geur. In smaak is het bier stevig, ook hier komt weer het alcoholpercentage naar voren. Daarnaast een vooral bittere droge smaak. Het bier is veel minder fruitig (rood fruit) dan andere barleywine bieren. Hierin dus een groot verschil. In nasmaak is het bier milder en zoeter, karamelachtig. Normaal vind ik barleywine bieren lekker, omdat ze zoeter en fruitiger zijn en je lichaam lekker verwarmen (perfect voor een koude dag dus) maar dit bier is mij te pittig door de bitterheid. Niet helemaal mijn ding.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.