Noah’s ark | Rockin’ Ludina brewery

imag4532Rockin’ Ludina breweryNoah’s ark [4,5%]

“The doom of earth is getting closer by the day as Noah makes his choice. Every single creature that walks the face of earth must survive the flood. Enabling them to reproduce in the new world, only one male and one female will be allowed. As for this story, a cow named Bertha 31 and a bull named Maik entered Noah’s ark. Ensuring a life supply of big fat juicy burgers and of course a glass of milk to go with your cookies. Or, to mention one more, a nice milky flavour to your stout bier!” (tekst etiket bier)

Vorige week was ik eindelijk eens in het befaamde bierproeflokaal ‘in de wildeman‘ te Amsterdam. Daar dronk ik deze milkstout van de nano brouwerij Ludina uit Groningen.


Wat zie ik en wat ruik ik?

Het pikzwarte bier heeft een wat zurige gebrande geur.

Wat proef ik en wat vind ik?

De body van dit biertje is helaas dunner als ik had gehoopt. Ik ben meer fan van romige stouts. De body is daarentegen niet te waterig. De smaken zijn goed aanwezig en genoeg krachtig. De bittere smaak van gebrande koffie komt vooral naar voren.

De toevoeging van melk zorgt voor een deels zacht karakter. De hoeveelheid koolzuur en de goed aanwezige bitterheid zorgt er echter weer voor dat dit biertje ook een wat pittige kant heeft.

Op zich een prima biertje, ik vind hem echter wat meer neigen naar een gewone stout dan naar een milkstout. Voor een milkstout is hij net te waterig qua body en mist hij de romigheid en zachtheid.

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.