Honey golden ale | Septem microbrewery

septem

Ik was afgelopen week in Athene en daar was het niet perse een bierwalhalla. Bieren zijn daar duurder dan de goede wijnen en dan frisdranken. Daarnaast vind je er niet zoveel speciaalbier. Alleen in de weinige biercafés die er zijn. Bij restaurants worden alleen pilsners geschonken waarvan de Alfa het meest van het vat. Uiteindelijk wilde ik toch graag een Grieks speciaalbier proberen dus gingen wij op weg naar het Athens Beer café. De prijzen waren om te huilen.. maar toch maar een bier besteld.

Het werd deze Honey golden ale (6,5%) van de Septem microbrewery gevestigd op het Griekse eiland Evia.


Zicht & Geur

De Honey Golden Ale is geel/goud van kleur en heeft een kleine schuimkraag. In de geur kom je al meteen de gebruikte honing tegen. Griekse sinasappelhoning wel te verstaan. Daarnaast ruikt het bier heerlijk fruitig, beetje tropisch en citrustonen.

Smaak

Ook in de smaak komt de honing duidelijk terug. Niet te zoet, maar ook niet te licht in smaak. De honing komt in pure vorm terug, het is geen plastische smaak. Daarnaast proef ik tonen van perzik wat het bier lekker zoet maakt. Maar toch geeft de subtiele bitterheid en wat kruiden net een draai aan het biertje, waardoor het allemaal niet te zoet word. Hij drinkt goed door, is toegankelijk en mild. Een fijn biertje voor een mooi warme dag, zoals wij hadden. En je proeft dat hij puur is, ongepasteuriseerd en vers.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.