Kon minder (blond) | Bax bier

bax-blond

“‘Kon minder’ is de kreet als een dolenthousiaste Groninger zijn waardering wil uiten. Kon Minder is een fris bier met een mooi fruitig hop karakter door onder meer het gebruik van Amerikaanse hoppen en sinaasappelschil. Zoals de brouwers zelf zeiden toen ze hun eerste biertje proefden, het kon minder!” (baxbier.com)

Dit is een klein primeurtje, mijn eerste Bax biertje van Baxbier uit Groningen. Ik drink de Kon minder van 5.1%.


Wat zie ik en wat ruik ik?

Het bier is mooi oranje bruin met een kleine maar dikke schuimkraag. Ik ruik vooral citrus en grapefruit in de geur en kruiden. Niet de verwachte zoetige banaan die je toch vaak bij blondjes ruikt.

Wat proef ik en wat vind ik?

Hé lekker een blondje die een keer anders proeft. Hij heeft een fijn kruidig karakter en een licht bittertje. Daarnaast is hij wat fruitig en een beetje zoet, maar niet té. Qua body is hij precies goed, niet te vol maar ook niet te waterig. In de nasmaak eindigt het biertje wat aan de droge kant.

Lekker hoor! Het is weer eens wat anders. Blondjes zijn toch vaak aan de zoete kant en daarom vind ik dit kruidige karakter wel erg lekker.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.