Leffe Royale Whitbread Golding | Ab Inbev

leffe-royale“Om dit uniek en blond Belgisch bier te brouwen, met zijn subtiele bitterheid en aroma van gele vruchten, heeft meesterbrouwer Charles Nouwen de hele wereld afgereisd, op zoek naar de allerbeste hop. Uiteindelijk heeft hij drie hopsoorten uitgekozen waarvan de Whitbread Golding er één is. Deze hoogstaande hopsoort is hét paradepaardje uit de streek van Poperinge in West-Vlaanderen. De Whitbread Golding roept een lichte, harsachtige citroensmaak die de smaak van de gist, die eerder doet denken aan banaan en vanille, subtiel overvleugelt.” (leffe.com)


Deze fles Leffe Royale Whitbread Golding (7,5%) kreeg ik van mijn broer cadeau. Ik had hem al vaker zien staan in de supermarkt maar nooit meegenomen en geproefd. Daar kwam nu verandering in.

Wat zie ik en wat ruik ik?

Bij de kleur en de geur van dit bier moet ik een beetje denken aan de HJA16/3 van Hertog Jan die ik eerder dronk.

Het bier is mooi helder, je kan er bijna doorheen kijken. Veel koolzuur bubbels zoeken zich een weg naar het oppervlak. De schuimkraag is klein, maar wel vol. In de geur merk ik meteen dat dit bier een zoet karakter moet hebben. De volle sterke geur van kandij suiker komt me tegemoet.

Wat proef ik en wat vind ik?

Ook in de smaak komt het zoete karakter van het bier terug. Het biertje is lichtjes stroperig en romig. De smaak is vooral zoet, ook weer van kandij suiker. Toch overheerst het zoete niet omdat er een licht bittertje de boel een beetje in balans houdt. Het bier is genoeg vol en drinkt gemakkelijk weg. Toegankelijk en mild. Wel misschien iets te zoet.. ik kan het wel hebben.  De harsachtige citroen smaak die de hop zou moeten geven vind ik trouwens niet echt terug in het bier.

 

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.