By udder means | To Øl

Ik merk dat ik de laatste tijd wat meer van de melk stouts ben. Heerlijk vind ik die. Bitter maar alsnog mild en romig door de lactose, jumm. Nou was ik laatst weer bij slijterij van pernis in Arnhem en natuurlijk vroeg ik hem of hij nog een lekkere melk stout voor me had. Zo kwam ik bij deze Deense stout ‘By udder means’ van To Øl  waarvan ik al eens eerder een biertje dronk (zie hier lees hier ook meer info over de brouwers) De By Udder Means heeft een alcohopercentage van 7% en kan ik scharen onder mijn favoriete bieren.


by udder means

Wat zie ik en wat ruik ik?

Het uiterlijk van het bier is al meteen aantrekkelijk en voorspelt veel goeds. Het bier is mooi donker en heeft dik licht bruin schuim. Qua geur heeft het bier wel een geur die ik niet verwacht had. Het ruikt namelijk een beetje naar een IPA. Een wat tropische romige geur komt me tegemoet. Daarnaast ruik ik toch ook de koffie.

Wat proef ik en wat vind ik?

In de smaak knalt het bier meteen! Zo dat is even inkomen, lekker bitter! Toch wen ik daar snel aan. Mede doordat de flinke koffie bitter ook weer wat in balans gebracht word door het romige (licht fruitige) karakter van het bier. De lactose is precies in goede mate aanwezig. Het bier is niet te romig of te zoet. Maar de lactose zorgt wel echt ervoor dat naast het pittige karakter, het bier toch ook wel toegankelijk en mild is. Denk wel dat je een beetje gewend moet zijn stouts te drinken. Het is wel echt het gevoel alsof je een sterke espresso drinkt 😉

Wauw! Dit is echt weer een favoriet. Een stout die barst van de smaak, die goed vol en pittig is, en waarvan de smaak lang aanhoudt. Jum

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.