Hash Brownie | Oedipus & Stillwater

hash brownieDeze Hash Brownie (7,5%) is gebrouwen door Oedipus in samenwerking met Stillwater Artisanal. Het idee was om een stout te maken die zou gaan lijken op een brownie met marihuana. Om dit voor elkaar te krijgen hebben de brouwers een stout gebrouwen met lactose en verschillende variaties chocolade mout. Daarnaast hebben ze verschillende soorten hop toegevoegd die in de buurt kwamen van marihuana zoals Columbus en Apollo.

“Brain loves his magic brownies during beer festivals and we love baking. With the flavors captured in this beer you come close.” (tekst etiket)

Dit is zo’n gek idee, een bier wat moet lijken op een hash brownie.. dat moest ik wel proberen!


Wat zie ik en wat ruik ik?

Nou de geur is in ieder geval gelukt. Het bier ruikt inderdaad naar een hash brownie. Eerst ruik je de duidelijke pure chocolade geur. Daarna volgt een zeer kruidige geur wat je echt doet denken aan marihuana. Heel apart.. Zou het bier wel lekker zijn..?

Wat proef ik en wat vind ik?

De brouwers hebben deze stout gebrouwen met lactose. Dit is duidelijk terug te vinden in het karakter van het bier, die is mooi romig en zacht. De romigheid vlakt de bittere chocolade smaak iets af. Waardoor het biertje niet té bitter word. In de nasmaak komen de kruiden uit de geur weer terug, die ik echt goed vind lijken op de marihuana smaak.

Ja apart.. het romige chocolade karakter van het bier vind ik echt goed gelukt. Het bier heeft een fijne body en een goeie smaak die lang blijft hangen. De kruidigheid die op marihuana lijkt en die in de nasmaak naar boven komt vind ik iets minder lekker. (marihuana smaakt nou eenmaal niet zo lekker) Desondanks is het idee wel echt goed gelukt! Het geeft je inderdaad het idee alsof je een vloeibare space brownie drinkt.

Bewaren

Eén reactie

  1. wel grappig. ik vind Oedipus altijd wel lekkere bieren hebben en kende deze nog niet. Vooral de namen en de etiketten spreken me als eerste aan 🙂 toen ik dit bier kocht was ik benieuwd of hij net zo chocolade-achtig smaakte als een ander bier wat ik die avond proefde en had eigenlijk het gedeelte met hash in de titel overgeslagen 🙂 Je geeft aan dat je de kruidige geur echt doet denken aan marihuana. Dit ervaar ik echt totaal niet. Maar het grappige is dat ik die avond na het aankopen van de Oedipus hash brownie een ander bier dronk in de kroeg en proefde en rook eigenlijk niks anders dan marihuana. De Heineken h41. Ik weet niet of het kwam doordat ik van speciaalbier terug ging naar kroegbier. maar ik vond het echt gewoon niet te doen. Misschien was de h41 ook gewoon niet goed, want de dag daarna kwam de proeverij achterstevoren weer weer langs 🙂

    Ik heb nu op dit moment echt niks anders geks op en ruik echt de marihuana niet in de oedipus. Wel de chocolade, die blijft lekker hangen en hij is verder naast bitter ook gewoon af en toe lekker zoet 🙂 Smaak blijft lang hangen

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.