Little Fawn session IPA | The White Hag Brewery

The White Hag BreweryLittle Fawn Session IPA [4,2%]
session-ipa

“Discovered as a child on the slopes of Ben Bulben by the hounds of Bran and Scotland, Little Fawn was a son of Sadhbh, Fionn Mac Cumhaill’s long lost love. The hounds and their master named him Little Fawn, leading him to be a young and sprightly warrior, a wordsmith and a loyal child of the Fianna. His summers spent foraging forests and mountains for food are reflected in the taste experience, featuring fruity hop flavours balanced with lush Irish malt to create a complex, sessionable IPA” (tekst etiket)

Wat zie ik en wat ruik ik?

De Little Fawn heeft een luchtige maar dunne schuimkraag. Het biertje zelf is licht geel en mooi helder. in de geur is hij erg fruitig, perzik en ananas zijn smaken die naar boven komen. Daarnaast ruik ik ook een grassige hop geur.

Wat proef ik en wat vind ik?

In smaak is het biertje meteen goed bitter.. even inkomen hoor! Na de citrus bitterheid  is het bier wat fruitig, dit brengt de bitterheid iets in balans. Qua body is het niet een heel vol en romig biertje maar ook niet te dun/waterig. Hij drinkt gemakkelijk door ondanks de best aanwezige bitterheid. Door het lage alcoholpercentage is het een mooi licht biertje gebleven wat lekker verfrissend is. Goed voor in de zomer (ik dronk hem op een herfstige dag haha)

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.