Frazzled | Oedipus & Lervig aktiebryggeri

frazzled

“Samen met de Noorse brouwerij Lervig heeft Oedipus Brewing de stoute schoenen aangetrokken. Deze Frazzled (7,5%) is een combinatie van een donker bier en een Saison was het plan, zonder dat het te zuur zou worden. Een Stout gebrouwen met geroosterde tarwe, rogge en een Saison gist. Met rabarber en blauwe bessen in de gistingstank is dit waarlijk een bijzonder bier.” (drink-gifts.nl)

 


Na de Hash Brownie is dit het tweede bier uit de collaboration serie die ik proef. De collaboration serie bestaat uit 6 bieren. De ‘collaboration brews’ zijn ontstaan door een samenwerking van Oedipus met zes buitenlandse brouwerijen. En het komt voort uit het Oedipus international beer festival wat dit jaar voor het eerst gehouden werd.

Frazzled

Zicht & Geur

Dat er rood fruit in dit bier gebruikt is zie je meteen aan de uitstraling van het bier. Het licht roze schuim blijft mooi aanwezig op een donkerrood bier. Ook in de geur ruik ik rood fruit, het is een zure fruitige geur.

Smaak

In de smaak vind ik daarentegen het rode fruit haast niet terug. Ik proef het ietsje in de smaak maar het is te licht aanwezig en vaagt meteen weer weg. Daarnaast proef ik een koffie achtige mokka smaak. Het is zoetig en bitter tegelijk. Maar ook deze smaak is wat te licht aanwezig en vaagt ook weer snel weg.

Qua body vind ik het biertje fijn, niet te vol maar ook niet te waterig in mondgevoel.

Het is een apart bier, ik vind hem niet perse voor herhaling vatbaar. Het is niet echt een stout maar ook geen saison, het zit er echt tussenin. De smaken konden wel wat meer knallen, die zijn nu echt te lichtjes. Nee geef mij de hash brownie maar haha.Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.