Cassandra | Siphon brewing

cassandra

“Zeemeermin Cassandra vervloekte het stadje Damme nadat ze gevangen genomen werd door een visser. Ze werd verbannen naar een put nabij de brouwerij. Ze stierf er van verdriet, maar blijft verder leven als Damse windvaan.” (tekst etiket)

Dit weekend was ik in Gent, wat een stad! Zie hier mijn beerguide van Gent.

Ik heb al een tijdje contact met de vrouw van de brouwer van Siphon brewing in Damme, België. Toen zij hoorde dat ik naar Gent kwam wilde ze graag met mij afspreken om de bieren van Siphon brewing aan mij te laten proeven! Natuurlijk stemde ik daar mee in want ik was, na een tijdje de brouwerij te hebben gevolgd, überhaupt wel benieuwd geworden.siphon-brewering

De Siphon brewing bieren

Zo kwam het dat ik dus dit weekend met haar afsprak in café ‘Kantien‘ te Gent. Samen hadden we een heerlijke “bierige” middag, waarbij ik ook nog een paar andere Belgische bieren proefde (hierover later meer).

En zo stonden alle drie de bieren van de Siphon brewing bij mij op tafel vandaag.. en.. er zat een Oyster stout genaamd Cassandra (7%) bij. En aangezien ik echt in een stout-fase zit, kon ik heb natuurlijk niet lang laten staan toen ik thuis was..


Wat zie ik en wat ruik ik?

Wanneer ik de Cassandra inschenk weet ik al dat het een goeie stout zal zijn. De mooie pure licht zurige gebrande koffie geur komt mij tegemoet. En het wat stroperige, wat altijd een goed teken is, biertje schenk ik mijn glas in. Het schuim is mooi dik, luchtig en licht bruin. Na een tijdje stand te hebben gehouden verdwijnt hij wel geheel.

Wat proef ik en wat vind ik?

Ja! Weer een lekkere stout! De Cassandra is licht romig en mooi vol qua mondgevoel. De bittere gebrande koffie is behoorlijk aanwezig maar precies in proportie. Bij stouts vind ik het altijd prettig als er een lichte romigheid aanwezig is, die zorgt er net voor dat de koffie niet te bitter en te heftig wordt. En bij deze is dat het geval. Bitter met een lange nasmaak, maar toch ook toegankelijk en je drinkt hem zo weg. Het ziltige van de oesters proef ik echter niet echt terug.

Fijn biertje! Helaas dat hij maar op beperkte schaal gebrouwen word.. Maar goed, dan weten in ieder geval de bezoekers van Siphon brewing en het naast gelegen restaurant dat ze een goeie kwaliteit bier kopen 🙂 Echt knap dat zo’n relatief jonge brouwerij al zo’n goeie stout kan maken.

 

 

 

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.