Bierbrouwerij Maallust Veenhuizen | De bieren

IMG_20160707_101833

Maallust de bieren

Tijdens mijn bezoek aan brouwerij Maallust (lees het hier) had ik ook de mogelijkheid vier van hun bieren te proeven onder de rondleiding. Hierna proefde ik de 1818 nog apart in het proeflokaal. Hieronder geef ik kort mijn proefnotities over deze bieren. De veldwachter bok heb ik al eens geproefd en de weizen heb ik (naast de 1818 en de tripel) mee naar huis genomen dus daar komt nog een blog van binnenkort.

De blond [6,5%] Zoet, granen, fris, maar ook bitter.
De vienna [5%]  Enige ondergistend bier van maallust. Weinig koolzuur. Moutig. Licht en toegankelijk in smaak. Redelijk vol mondgevoel en wat droog. Voor mij net te weinig smaak.
De dubbel [7%] Zure geur en droge chocolade smaak. Bitter aan het eind. Best ‘zwaar’ in smaak voor een dubbel.
De tripel [8,7%] Zoet en zacht. Qua mondgevoel romig. Hier tegenover het bittere. Lekker!
De quadrupel [10%] De 1818 is een bier wat super mooi in balans is. Zwaar door de donkere smaken van o.a chocola met daar tegenover de lichte en zoete tonen. Hij voelt niet zwaar, wat verraderlijk is 😉

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.