Slaapmutske Tripel | Brouwerij slaapmutske

slaapmutske tripel“Het etiket van de Tripel Slaapmutske is een eigen ontwerp. Het geeft onder andere een lachende maan weer waardoor zowel de naam (Slaapmutske / ‘manneke maan’) als de onderliggende idee (‘Bier voor goedgemutsten’ – lachen) gesymboliseerd worden. Het oorspronkelijke etiket ondergaat een eerste ‘face-lift’ eind 2005 en begin 2006 wanneer de lachende maan ook definitief van een Slaapmutske voorzien wordt.” (slaapmutske.be)


Oh wat mis ik soms de gewone Belgische tripel. Je wordt zo snel ondergedompeld in het biergeweld van nu, dat je de “ouderwetse” Belgische bieren vergeet waar het o.a mee begon. De IPA’s, bieren met zout of extreme bitters, saisons, bieren met dit, bieren met dat. Het is een mooie trend hoor, maar als ik dan weer eens een gewone tripel zoals deze proef, dan is dat toch wel weer heerlijk hoor, ’thuiskomen’.

Slaapmutske Tripel

De Slaapmutske Tripel (8,1%) is een mooi vol romig bier met een dikke schuimkraag (duvel glas). Zoete tonen van fruit en honing maar ook een kleine sinaasappel bitter en kruiden. Het is gewoon een lekkere door drinker, en niet te extreem. Een goeie tripel is toegankelijk, mild en toch complex genoeg en deze tripel is dat.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.