Tap handle IPA | Jopen & Kirkstall brewing

collab 1

Deze lemongrass oatmeal (tap handle) IPA stond al eventjes in de kast maar nu was het toch echt tijd hem aan te breken. Hij werd me aangeraden door de eigenaar van de bierwinkel waar ik vaak kom, pernis, dus dan moest hij wel lekker zijn!
De havermout zou zorgen voor een romigheid in het bier, kijken of dat echt zo is, dat zou een goede toevoeging aan een IPA bier zijn.

“Maar hoe komen we dan aan de naam Tap Handle IPA? Nou… de hoofdbrouwer van Kirkstall Brewing was voornemens naar Nederland te vliegen om de collab te brouwen, maar werd op Leeds Bradford Airport door de security tegenhouden vanwege de taphendels. Te verwarrend blijkbaar als bagage. Vandaar dus de naam: Tap Handle IPA.” (jopenbier.nl)


Wat zie ik en wat ruik ik?

Als je niet zou weten met welk biertje je te maken zou hebben zou je denken dat je op het punt staat een pilsje te drinken. Deze IPA van 7,5% maakt deze indruk met zijn uiterlijk, een mooi gouden kleur met een kleine maar stabiele schuimkraag.
Echter wanneer je dit biertje ruikt, dan weet je meteen dat dit een IPA is. De tropische zoete fruitige geur is mooi sterk en verleidt me echt om een slok te gaan nemen. Daarnaast ruik ik ook lichtelijk iets van gras en kruiden, zou dat de lemongrass zijn?

Wat proef ik en wat vind ik?

Wauw! Dit bier is lekkerrrr…! Het is niets wat ik verwacht had, maar wel beter dan ik had kunnen bedenken. Het bier is inderdaad mooi romig door de havermout. Daarnaast ook vol en gelaagd, wat toch niet alle IPA’s als kwaliteit hebben.

Het bier is fruitig en zoet (honing achtig). In de nasmaak brengt een mooie bitter deze zoete fruitigheid weer in balans. Echter neemt deze bitterheid niet de overhand, hij is goed aanwezig maar het bier behoudt zijn milde en toegankelijke karakter. Daarnaast proef ik ook echt de kruidigheid van de lemongrass terug wat echt zorgt voor een frisse ervaring.

Jum! Echt een aanrader deze! Lekker kruidig, romig en fris, echt goed gelukt!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.