Cuvée René oude kriek | Lindemans

Wat zo bijzonder is aan deze Cuvée René oude kriek is het feit dat ze wordt gebrouwen met hele krieken. Echte Schaarbeekse krieken zijn krachtig van smaak maar zijn over de jaren heen jammer genoeg schaars geworden. Omdat we vinden dat deze krieken de allerbesten zijn om onze kriek mee te maken, vonden we daarvoor in Scandinavië een gelijkaardige variant.” (lindemans.be)

Ik hou van kriek bieren! Toen ik op de leeftijd kwam dat ik bier mocht, mocht ik af en toe een kriek biertje bij de rijsttafel thuis, dit was altijd de kriek van Bellevue. Nog steeds kan ik erg genieten van een goed biertje met krieken op een zonnige dag, maar dan wel eentje waarbij je echt pure kriek smaak proeft. Niet de chemische fruitbieren… Kijken wat dit er voor één is. Deze Cuvée René Oude Kriek werd gebrouwen door Lindemans en heeft een alcoholpercentage van 7%.

lindemans - cuvee rene kriek

Wat zie ik en wat ruik ik?

Wanneer ik even goed ruik aan dit bier weet ik meteen dat ik met een goede kriek te maken heb. Sommige kriek bieren verraden in de geur al hun zoete chemische karakter. Bij dit bier komt de volle pure maar zure kersen geur me meteen tegemoet. De schuimkraag blijft achterwege, mede misschien door het glas waarin het geschonken werd. Het bier zelf heeft een mooie rode kleur en er zijn veel koolzuur bubbels die zich naar het oppervlak werken. Het belooft veel goeds.

Wat proef ik en wat vind ik?

Meteen na de eerste slok trekken mijn wangen zich prompt samen, halleluja dat is een zure! Het bier is veel zuurder en wranger dan ik gedacht had, daar moet ik even aan wennen. Ik denk dat de smaak ook zo heftig is doordat er ook echt veel koolzuur aanwezig is. Dit zorgt ervoor dat je je echt even op dit bier moet instellen. Na een paar slokken word het bier milder wanneer ik wat meer aan de hoeveelheid koolzuur en het zuurtje gewend ben. Je moet van dit bier houden, het is namelijk wel echt zuur. Ik kan hem net hebben. En wat ik erg aan dit bier waardeer is het feit dat de smaak van de kersen, wel echt puur is en niet gemaakt/chemisch.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Eén reactie

  1. Eens met je analyse. Bier voor de echte liefhebber!

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.