Wayne’s World | Jopen & Cigar city brewing

 
collab 2 (1)

Dit is de tweede collaboration van Jopen die ik proef, de American blonde genaamd Wayne’s world (6,5%). De eerste de Tap Handle IPA beviel mij erg goed, dus ik was erg benieuwd geworden naar deze.

“Wayne’s World is een verwijzing naar headbrewer Wayne Wambles van Cigar City Brewing en de film Wayne’s World uit 1992 met Mike Myers.” (jopenbier.nl)

Wat zie ik en wat ruik ik?

Het bier heeft een beetje een pils uiterlijk met zijn gouden kleur en kleine schuimkraag. Het bier heeft geen helder uiterlijk, er dwarrelen kleine korreltjes (gist? ik heb het depot niet eens mee geschonken) in het rond. Daarnaast zijn er haast geen koolzuur bubbels.
Het bier heeft een kruidige en licht zure geur. Daarnaast is het een tropische geur waarin ook hars te onderscheiden is. Complexe geur hoor maar niet meteen aantrekkelijk, snel kijken hoe het biertje proeft.

Wat proef ik en wat vind ik?

Het bier heeft een mooie body, niet te dun of te dik. Door het gebruik van de jeneverbes heeft het bier een mooi kruidig karakter gekregen. Toch vind ik dat de bes niet de overhand neemt al is hij wel echt duidelijk aanwezig. Daarnaast zorgt de grapefruit voor een mooi bittertje.
Alle smaken zijn in balans, er is er geen één die de overhand neemt wat er voor zorgt dat dit een goed door drinkbaar biertje blijft. Jopen heeft ook gebruik gemaakt van het rijpen op cederhout, dit vind ik echter moeilijk te onderscheiden in de smaak.

Een lekker en uniek biertje qua smaak, mede door het gebruik van de jeneverbes. Toch ben ik meer fan van de andere collab, de tap handle IPA.

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.