Brouwerij Troost Westergas Amsterdam

“Bij Brouwerij Troost maken we op drie mooie plekken midden in Amsterdam bier voor iedereen, van een toegankelijke Lager tot een barrel-aged Barleywine. In 2013 bouwden we onze eerste brouwerij in een voormalig klooster in de Pijp. De jaarcapaciteit was 100.000 liter en dat werd allemaal ter plekke opgedronken. Sindsdien gaat het hard: we brouwen en bottelen op het Westergasterrein nog eens 700.000 liter en zijn daarmee de grootste onafhankelijke brouwerij van Amsterdam.” aldus brouwerij Troost.

Brouwerij Troost Westergas | De brouwerij

“Bij Brouwerij Troost Westergas worden de grote hoeveelheden geproduceerd van bieren als Lager, Weizen, I.P.A. en Amber.” (brouwerijtroost.nl)

Brouwerij Troost bevind zich op één van mijn favoriete plekken in Amsterdam, namelijk het Westergasterrein. Het is een trendy ingerichte brouwerij met zowel een terras als veel plekjes binnen om te zitten. Het zit vrijwel naast de VARA studio, en dus op een super leuk groot terrein, met nog veel meer leuke plekjes, dus echt de moeite waard om te bezoeken.

Op deze locatie van de brouwerij wordt er gebrouwen, is er een brewpub én winkel! Je kan de tanks zien staan van achter plexiglas, en je kan zelfs je eigen bier tappen. Naast bier wordt hier ook eigen Troost frisdrank gemaakt. In het proeflokaal serveren ze ook heerlijk eten, waarvan wij de nacho’s met pulled pork aten, jumm perfect bij de biertjes!

Brouwerij Troost Westergas | Proeverij

Wij hadden de keuze om de bieren ook in proefglaasjes te bestellen (heel fijn!)  Zo kwam het dat we 6 verschillende biertjes van deze brouwerij geproefd hebben. Hieronder zet ik kort mijn bevindingen, mijn favoriet was de smoked porter en daarna de amber!

Weizen [4,7%]
Sterk voor een weizen. Banaan in geur. Kruidige smaak.

Amber ale [5,5%]
Gekarameliseerde mouten, daardoor zijn mooie rood/bruine kleur. Zoete karamel/honing geur. Zoet in smaak en mooi volle body.

Tripel [7,5%]
Licht gele kleur, uniek voor tripel. Zoete fleurige geur en dit komt terug in de smaak. Een zoet & kruidig karakter. Haast niet bitter.

Honingblond [7%]
Pils uiterlijk. De honing is tijdens het brouwen toegevoegd. Zacht en romig karakter. Niet perse een uitgesproken honing smaak maar puur.

Brouwerij troost

Van links naar rechts: weizen, amber, tripel, honingblond

Daarna proefden we nog de IPA en smoked porter, daar heb ik geen foto van.

IPA [6,5%]
Pure tropische fruit geur. Dit komt terug in de smaak. Alsnog mild.

Smoked porter [5,1%]
Het gerookte komt duidelijk terug in geur en smaak maar het is niet te heftig. Een fijne porter, vooral omdat de body romig is. Daar hou ik van!


Brouwerij Troost Westergas
Pazzanistraat 25-27
1014 DB Amsterdam

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.