Tripel Oel | Wildervanker brouwerij

Haha.. ik zie nu pas op de foto dat mijn glas eigenlijk helemaal niet zo schoon was, dat verklaart de kleine schuimkraag denk ik. Oeps!

Deze Tripel Oel is gebrouwen voor het vijfjarig jubileum van Slijterij Pinotage in Annen, Drenthe. Het bier is gebrouwen door de Wildervanker brouwerij, deze brouwerij bevindt zich dan net weer in de provincie Groningen. Brouwer Jan Abbingh brouwt de Wildervanker bieren in zijn omgebouwde garage en brouwt ook in opdracht van Slijterijen of andere opdrachtgevers. Zo ontstond deze Tripel Oel. Op het etiket staat de anner Oel, het teken van Annen.


Zicht & Geur

De Tripel Oel [9%] is een geel bier met een kleine schuimkraag. Bij mij was er überhaupt haast geen schuimkraag maar dat kwam door de hygiëne van het glas. De tripel ruikt anders dan ik had verwacht. Ik ruik een appeltjes geur, lekker zurig en fris. Ook doet de geur mij daarna een beetje denken aan rode wijn, kruidig en fruitig.

Smaak

Wauw! Wat een body! Het bier is dik, rond en vol in smaak. De tripel geeft een zacht mondgevoel en omdat het bier ook verder niet ontzettend bitter is drinkt hij makkelijk weg. Ook hier doet de smaak mij weer denken aan wijn. Echter heb ik nu meer een associatie met witte port, een kruidig en fruitige zoete smaak. In de nasmaak en in mijn keel is het bier licht verwarmend. Ik hou hier wel van! Apart en geen standaard tripel, lekker!

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.