Dunkle Materie | Brew Age

Deze Dunkle Materie was één van de bieren uit de Hopinthebox box van deze maand. Het bier is gebrouwen door Brew Age uit Wenen. Het etiket van het bier is zo donker, dat ik het haast niet goed op de foto kreeg. Maarja het heet dan ook niet voor niets..Dunkle Materie. Het bier is een black IPA van 6,9%. Het fijne aan de etiketten van Brew Age is dat ze erop zetten in welk glas je het beste het bier kan serveren. Dat mis ik toch echt nog vaak bij andere bieren.


Zicht & Geur

Het donkerbruine/bijna pikzwarte bier, ik citeer: “Farbe: Schwarz wie die nacht”, heeft een stevige maar kleine lichtbruine schuimkraag.

In de geur ruik ik in eerste instantie een geur die mij doet denken aan bruin brood. Daarnaast ruik ik de gebrande geur van koffie. Niet echt een ‘gewone’ IPA geur dus.

Smaak

Het bier begint met een grapefruit achtige bitterheid. Daarna volgen de smaken van karamel, donker brood en koffie. De Dunkle Materie heeft een zachte en licht romige body.  Maar naast het zachte en licht romige karakter is het bier dus ook echt wel bitter en wat droog. Echter is het bier ook echt nog makkelijk door drinkbaar, onder andere door het lage koolzuurgehalte.

De Dunkle Materie is een combinatie tussen een stout en een IPA, het heeft van beide soorten bieren wat weg. Namelijk de gebrande koffie smaak van een stout en de citrus bitterheid van een IPA. Een fijn bier met een goeie body en dat voor maar 6,9% dus fijn voor dit soort hete dagen.. Anders zou je al lang onder tafel liggen.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.