Don’t tRYE This @Home Port & Sherry | Jopen bier

Samen met brouwer Mike Murphy van brouwerij Lervig Aktiebryggeri uit Noorwegen heeft Jopen in 2016 een Collaboration Brew gebrouwen. Een Rye Wine, genaamd ‘Don’t tRYE this @home’, met maar liefst 70% roggemout!

Naast de ‘Gewone’ rye wine zijn er nu ook limited editions. Voor deze limited editions heeft Jopen zijn ‘Don’t tRYE this @home’ laten rijpen op verschillende vaten. Tijdens een proeverij met één van mijn goeie vriendinnen proefde ik de versie met port & sherry (12,6%). Deze rye wine heeft 242 dagen op port vaten en 130 dagen op sherry vaten gerijpt. Dit biertje was echt de grote winnaar vergeleken met de andere bieren die we proefden. 


Zicht & Geur

Het bruine bier heeft een kleine schuimkraag die redelijk snel verdwijnt. Een sterke alcoholische geur komt mij tegemoet maar daarbij de geur van rozijnen en (karamel)stroop.

Smaak

Oeii wat een lekker bier! De alcohol komt in de smaak wel echt naar voren maar de rest maakt veel goed. Het bier is mooi soepel, zacht en mild. De body is mooi vol, dit komt door de rogge die gebruikt is bij het brouwen. Daarnaast is het karakter van het bier ook licht rokerig en wat droog. Ik proef onder andere rozijnen en vanille.

Wat een mooi bier! Goed in balans en gevaarlijk lekker. Het bier heeft een alcoholpercentage van 12,6% maar door de soepelheid kan je dit makkelijk vergeten tijdens het drinken. Oppassen dus!

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.