Nuss Knacker | Brew Age

Als je de naam van dit bier ziet denk je waarschijnlijk dat je te maken hebt met een bier wat naar noten zou moeten smaken. Nou niet helemaal, echter heeft de naam wel degelijk met het bier te maken. Brew Age heeft zijn barley wine (10%) namelijk de ‘Nuss Knacker’ genoemd om zijn robuuste karakter en zijn nootachtige karamel aroma.


Zicht & Geur

De Nuss Knacker is een troebel bruin bier met kleine maar stevige schuimkraag. Het bier heeft een sterke scherpe geur van de aanwezige alcohol. Gelukkig is de geur daarnaast ook fris en fruitig.

Smaak

Wauw! Wat een mooie volle barley wine is dit! Hij glijdt heel soepeltjes je keel in en is heerlijk zacht van karakter. Echter is hij juist door dit zachte karakter ook ontzettend gevaarlijk. Er schuilt achter dit bier namelijk nog wel een 10% alcohol die je dan behoorlijk gauw achterover tikt. Oppassen geblazen dus!

Naast het zachte en soepele karakter is dit ook nog eens een behoorlijk zoete barley wine. Tonen van karamel. gedroogd fruit en honing voeren de boventoon. Je moet er dus wel van houden… Voor mij mocht hij wel iets bitterder of iets meer pit hebben, nu vind ik hem net te zoet.


Deze Nuss Knacker was één van de bieren uit de juni box van Hopinthebox. Alle vier de bieren (in tweefout) kwamen deze maand van deze Oostenrijkse brouwerij. Naast deze Barley Wine zit er ook een Pale Ale, een Black IPA, en een Imperial IPA in de box. Zie voor meer info: hopinthebox.nl

De foto maakte ik in de uiterwaarden van de Rijn, Arnhem.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.