Singularity | Lehe Pruulikoda

Afgelopen weekend vertoefde ik op het Mout bierfestival te Nijmegen! Een festival wat voor de tweede keer plaatsvond in het knusse Julianapark. Tijdens dit festival belandde ik in de hemel.. De bierhemel wel te verstaan! Ik ontdekte het bier ‘Singularity’ van Lehe Pruulikoda uit Estland.


Het bijzondere aan deze stout is dat het 18% alcohol bevat! Niet zomaar een bier dus..

Zicht & Geur

De Singularity is zo donker als de nacht met een kleine schuimkraag. Het bier heeft gerijpt op bourbon vaten. De bourbon vind je dan ook meteen terug in de geur. Het is een zoete, maar sterke geur van rood fruit en alcohol.

Smaak

Waar in de geur van het bier vooral de bourbon naar voren komt, is dit in de smaak totaal anders. Ik heb het idee alsof het vloeibare pure chocolade is wat ik drink, #dehemel.. De Singularity is ontzettend vol, romig en plakkerig en glijdt zo je keel in. Het bier drinkt ongelooflijk makkelijk weg, wat het wel echt verraderlijk maakt. Je vergeet namelijk meteen het alcoholpercentage zodra je een slok genomen hebt. Zo zorgt de Singularity er stiekem voor dat je al snel onder tafel ligt, ik kon het bijna niet bij één glas laten, zo lekker..!

Het hele gezelschap waarmee ik op het bierfestival vertoefde viel gelijk voor dit bier. Echter was zijn lichte broertje ‘Ravnodenstvie’ van 11% ook heerlijk.

Maar na al die positiviteit.. Er zit ook een kleine kanttekening aan dit bier. En dat is het feit dat dit wel een ontzettend zoete stout geworden is. Als je hier dus niet van houd dan is dit geen bier voor je. Het bittere en droge van koffie wat je bij veel stout bieren proeft vind je hier namelijk niet in terug.

 

“It is done. I am Alpha and Omega, the beginning and the end. I will give unto him that is athirst of the fountain of the water of life freely.” (lehepruulikoda.ee)

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.