Bieryoga heeft nu ook Nederland bereikt!

Foto door Wildschieters / Babs Raaijen

Bieryoga is in Duitsland in populariteit aan het groeien, en nu heeft deze nieuwe sport ook al Nederland bereikt! Café ’t Taphuys te Arnhem is de eerste in Nederland die deze lessen geeft, elke zondag van 11:00-12:00. Bier én yoga? Ja het bestaat echt! Is het een grapje? Nee zeker niet!


Wat is bieryoga?

“Beeryoga is the marriage of two great loves – beer and yoga. Both are centuries-old therapies for body, mind and soul. The joy of drinking beer and the mindfulness of yoga compliment each other, and make for an energizing experience.” (beeryoga.de)

’t Taphuys Arnhem is hiermee de eerste in Nederland die dit organiseert. Begin dit jaar las ik al op diverse media berichten over deze sport in Duitsland en toen ’t Taphuys aankondigde dit ook te gaan doen kon ik niet anders dan mee doen.

Bieryoga is eigenlijk precies wat de naam doet vermoeden. Gedurende een uur komen er verschillende yogaoefeningen langs. Doe je al aan yoga? Dan zal je deze oefeningen herkennen. Veel van deze oefeningen doe je met je bier in je handen. Het bier in je handen zorgt ervoor dat je je extra moet concentreren op hoe je beweegt anders kan het zijn dat je een koude kledder bier in je nek krijgt. En dat wil je voorkomen natuurlijk! Daarnaast voel je het bier na een tijdje toch echt wel ’n beetje in je lijf. Dit zorgt er bijvoorbeeld weer voor dat je je extra moet focussen en ontspannen tijdens een positie waarin je moet balanceren.

De yogales is vooral gezellig, humoristisch en leuk om te doen en het bier is een fijne bijkomstigheid. En.. het eerste biertje is gratis. Ik zou zeggen, ben je eens in Arnhem, probeer dit eens uit!

’t Taphuys

Op 2 mei heeft café’ t Taphuys Arnhem zijn deuren geopend in het voormalige postkantoor op het Jansplein 56. Na Tilburg is dit de tweede locatie van ’t Taphuys. ’t Taphuys is niet zomaar een café, nee.. je tapt hier namelijk je eigen drank! Het café heeft 100 biertaps en 80 wijntaps waaruit je een keuze kunt maken. Gelukt om te kiezen? Dan tap je daarna je eigen drankje! [Lees meer..]

|| Bieryoga, elke zondag van 11:00-12:00 bij ’t Taphuys Arnhem. (Jansplein 56) ||
Volgens mij wordt de bieryoga niet meer gegeven bij ’t Taphuys helaas, wie weet komt het in de toekomst nog eens terug. 

2 reacties

  1. Pingback:OneFit Blog De Bizarste yogavormen die je meteen wilt proberen

  2. Inderdaad ik heb het ook in Arnhem gedaan 🙂

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.