Jever Fun | Friesisches Brauhaus zu Jever

Jever Fun

Jever Fun dankt zijn naam aan het stadje waar de Jever bieren al ruim 80 jaar gebrouwen worden. Het stadje Jever ligt dichtbij de Nederlandse grens bij Groningen. De Jever Fun wordt op dezelfde manier gebrouwen als zijn alcoholische broer waarna de alcohol ontnomen wordt. Resultaat is deze alcoholarme pilsener van 0,3%.


Jever Pilsener

Jever wordt dus gebrouwen in het gelijknamige stadje door het Friesisches Brauhaus zu Jever. Deze brouwerij bestaat al sinds 1848. Het geheim van de Jever Pilsener is het water wat gebruikt wordt bij het brouwen van dit bier. Het water van de Jever wordt al jaren uit dezelfde bron gewonnen. Dit zachte en zuivere bronwater en een flinke dosis hop geeft de Jever zijn kenmerkende smaak. De originele Jever heb ik nooit geproefd, die zal ik gauw eens proeven na deze alcoholarme versie.

Zicht & Geur

De Jever Fun is veel lichter van kleur dan een ‘gewone’ pilsener zoals bijvoorbeeld die van Hertog Jan. Hij gaat wat meer richting geel in plaats van goud. Op het bier vormt zich een stevige schuimkraag, die fier overeind blijft. De geur van deze alcoholarme pilsener is zoet, fris en moutig. Ook ruik ik een zoete toon op de achtergrond die mij aan honing doet denken.

Smaak

Zo! Dat is een flink bittere pilsener zeg. Ik had al gelezen dat de Jever bekend staat om zijn smaak, fris, bitter en hoppig. Nou deze alcoholarme is dat ook zeker. Als ik hem blind had geproefd had ik niet geraden dat ik een alcoholarm bier voor mijn neus had. De meeste alcoholvrije/alcoholarme bieren herken je namelijk wel. Die hebben een soort moutige zoete weeïgheid. Het bittertje blijft tot in de nasmaak en voert toch echt de boventoon. Ook is het bier redelijk droog.

Je moet van een goed bitter en wat droge pilsener houden, maar als je dat niet erg vindt is dit een erg goed alcoholarm alternatief. Samen met de Playground van vandeStreek bier is dit mijn alcoholarme favoriet.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.