Playground | vandeStreek bier

playground

Alcoholvrij en alcoholarm bier.. Nee als je mij al langer volgt weet je dat dat niet echt mijn ding is. Tot nu toe zijn er maar een paar van deze bieren die ik lekker vind, zoals bijvoorbeeld de Grolsch 0,0%. Maar.. ik heb één favoriet! De Playground! De alcoholarme IPA van vandeStreek bier uit Utrecht.


Zicht & Geur

De Playground heeft een alcoholpercentage dat lager is dan 0,5%, daarmee is hij alcoholarm. Een bier tot 0,1% wordt alcoholvrij genoemd. Het bier is een oranje gekleurd, niet helemaal helder, bier. De geur van de Playground doet mij meteen al goed. Ik ruik zoete fruitige tonen, waarin perzik en de grapefruit de boventoon voeren. De meeste alcoholvrije bieren hebben een typische moutige geur, die ik niet zo aantrekkelijk vind. Dit bier heeft dat ook wel, maar de fruitigheid drukt dat flink naar achteren. Op het bier vormt zich een kleine schuimkraag die overeind blijft tot de laatste slok.

Smaak

Ook in de smaak van alcoholvrije/alcoholarme bieren voert het moutige meestal de boventoon. Dit is iets wat er voor zorgt dat ik nog geen fan ben van deze bieren. En trouwens als je geen alcohol wilt drinken dan neem je toch iets anders? Frisdrank of zelfgemaakte limonade ofzo?

Bij dit bier voeren de fruitige tonen de boventoon en ook hier drukken ze dus dat moutige wat naar de achtergrond. Het bier is goed bitter, zoals een IPA dat ook hoort te zijn, maar het staat in balans met het fruitige karakter. De bitterheid blijft lang aan.

Bij sommige alcoholvrije bieren mis ik een volle body, meestal zijn ze wat licht in smaak en dun/waterig qua mondgevoel. Dit bier heeft dat niet, hij is vol en zacht.

Als ik geen alcohol zou mogen, maar ik heb echt zin in bier, dan is dit bier zeker een goed alternatief! Aanrader.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.