Easy IPA | Flying Dog Brewery

easy ipa

Ik dronk eerder al eens de Snake Dog en de Raging Bitch van de Flying Dog Brewery uit Amerika. Deze Easy IPA van dezelfde brouwerij is totaal anders, lichter in alcoholpercentage (4,7%) en soepeler in smaak.

Easy IPA

De Easy IPA is een donkergeel, ietwat wazig bier. De geur van het bier is heerlijk fruitig door o.a citroen, tropisch fruit en druiven. Daarnaast heeft het kruidige tonen van dennen en hars.

Voor een bier met zo’n laag alcoholpercentage is deze IPA genoeg vol. Er is een goeie bitter aanwezig maar fruitige tonen zorgen voor een goede tegenhanger. De aanwezige koolzuur maakt het bier lekker fris. De nasmaak van de IPA doet mij aan geuze denken. Beetje naar rotte gistende appels/zurig van appels (hoe noem je dit anders.. 😉 )

Het bier is minder uitgesproken als andere IPA’s, maar daardoor automatisch wel toegankelijker.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.