Snake Dog | Flying Dog Brewery

Flying Dog Brewery wordt in 1990 in de bekende wintersportplaats Aspen, Colorado, opgericht door bergbeklimmer George Stranahan. In het begin is het nog een brewpub (half café, half brouwerij), al snel staat er een volwaardige brouwerij te ronken waarin ook zijn boezemvriend Richard McIntyre deelneemt. Flying Dog is naast haar mooie bieren met provocerende namen, ook bekend vanwege haar bijzondere etiketten van de kunstenaar Ralph Steadman, een goede vriend van Flying Dog oprichter George Stranahan. Hij is het die op het achteretiket van Road Dog, ‘Good Beer, No Shit’ schrijft, waarna het bier gedurende vijf jaar door de autoriteiten uit de schappen wordt verbannen. (bierenco.nl)


Zicht & Geur

De Snake Dog is een helder oranje/donkergeel bier van 7,1%. Het heeft een kleine maar stevige schuimkraag die wel inzakt maar aanwezig blijft tot het eind. 

Het bier heeft een heerlijke fruitige geur. Hierin domineren vooral de citrusvruchten waaronder grapefruit. Daarnaast heeft het bier ook een grassig, hoppige en dennenachtige geur. Het geeft frisheid aan het bier. 

Smaak

Oeh fijn, het mondgevoel van dit bier is zacht en vol. Ik hou daarvan! Het bier is meteen goed bitter, zoals je ook mag verwachten bij een IPA, maar het fruitige karakter van het bier trekt dit weer recht. Beide staan goed met elkaar in balans waardoor deze Snake Dog een best toegankelijke en zachte IPA is gebleven. De fruitige smaken zijn net zo krachtig als de bittere smaken. De grapefruitbitterheid domineert echter wel de nasmaak van het bier. De in redelijke mate aanwezige koolzuur maakt het bier fris.


Van deze brouwerij dronk ik ook de Raging Bitch, het was het bier wat mijn aanzette om deze site te beginnen.

 

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.