La Chouffe Soleil | Brasserie d’Achouffe

“Aan het einde van de zomer van 2006 besloten de oprichters van de brouwerij om het lot van hun dierbare kabouters in handen te leggen van Duvel Moortgat, die bereid was in Achouffe te investeren en het potentieel van de brouwerij te ontwikkelen.
La Chouffe Soleil is een blond speciaalbier met verfrissende en fruitige smaken, het ideale bier om het aanbreken van de eerste mooie lentedagen te vieren.” (achouffe.be) In eerste instantie zou dit bier alleen tijdelijk worden uitgebracht. Het was echter zo’n succes dat het nu elke lente en zomer verkrijgbaar is.


Chouffe Soleil

De Chouffe Soleil is lichtgeel van kleur, helder en heeft een kleine stevige schuimkraag. Citrustonen en wat banaan komen het meest in de geur naar voren. Ook ruikt het bier wat moutig.

Voor zijn 6% is dit bier toch mooi rond en vol van smaak. Hij is heerlijk fruitig en fris door de koolzuur. In de nasmaak is het bier heel licht droog en licht bitter, dit brengt het zoete karakter weer in evenwicht.

Fijn bier deze Chouffe Soleil, niet te zwaar en niet te zoet. Precies goed.

 

Bewaren

Bewaren

2 reacties

  1. Volgens mij is dit een saison toch?

  2. La chouffe ziet het zelf als een blond bier.
    En qua smaak vind ik het ook echt een blond bier en geen saison. Geen saison droogte en kruidigheid te vinden zeg maar 😉

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.