Carte Blanche | Brouwerij Wolf

Carte Blanche

Deze Carte Blanche is mijn eerste bier van Brouwerij Wolf uit België. Vaak zien staan, nooit gekocht. Tot nu. Het is een gedryhopt blond bier van 8,5%. Voor dit bier zijn 5 verschillende hopvariëteiten gebruikt.


Carte Blanche

Zicht & Geur

De Wolf Carte Blanche is een donkergeel bier met een grote stevige schuimkraag. Het bier heeft niet echt een uitgesproken geur. De geur is zoetig en bevat vooral tonen van citrusfruit en granen.

Smaak

Het bier heeft veel koolzuur, hier moet ik even aan wennen. Van mij hoeft het niet zo veel. Het bier is niet te zoet, maar ook eigenlijk niet bitter. Dit had ik wel een beetje verwacht van een gedryhopt bier. Daardoor is het zacht en soepel. De koolzuur zorgt er echter voor dat je het bier niet zomaar achterover gooit zoals je bij een zoete blonde wel snel de neiging hebt. De nasmaak van het bier is ietwat droog.

Een lekker bier, maar hij had van mijn part nog wel iets bitterder gemogen.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.