Affligem blond | Alken-Maes brouwerij

“De sleutels en het zwaard op de hals van de fles van de Affligem blond verwijzen naar het ridderlijke verleden. In 1074 begonnen zes ridders met het bouwen van een abdij. Tien jaar later waren het zes monniken die hun voltooide abdij bewonderden. De ridders hadden hun droom, zich wijden tot het priesterschap een een abdij bouwen, verwezenlijkt. Achter deze heilige muren begonnen ze aan een nieuwe uitdaging. Affligem bier brouwen.” (affligembeer.com)


Zicht & Geur

Voor deze blonde dronk ik al eens de tripel, kijken hoe deze is.

Ik zie een goudgeel gekleurd bier (6,8%). Het heeft een mooie grote luchtige schuimkraag die lang aanhoudt. De geur van het bier is fris van citrus en fruitig zoet. Vergeleken met andere blonde bieren is dit bier niet zo zoet in geur gelukkig.

Smaak

In de smaak is de Affligem blond redelijk vol met wat koolzuur. Dit zorgt ervoor dat het een mooi fris bier geworden is. Ik proef banaan, een lichte kruidigheid, en een hint van honing. De nasmaak van het bier is moutig en licht bitter. Deze bitter is fijn, omdat dit bij andere blonde bieren vaak ontbreekt waardoor ze erg zoet zijn in smaak. Hij is niet erg uitgesproken in smaak, maar dat is prima.
Ik vind het juist wel prettig dat dit bier wat bitterder en frisser is als andere blonde bieren. Hij is soepel en daardoor toegankelijk voor iedereen.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.