Pomp 4 | Brouwerij Wentersch

Pomp 4

Van brouwerij Wentersch heb ik al verschillende bieren kunnen proeven. Ik kwam met deze bieren in aanraking nadat ik één van de brouwers leerde kennen tijdens StiBON 1. Eerder dronk ik al eens de Vat 4, de barrel aged versie van deze Pomp 4. Nou moest deze Pomp 4 er aan geloven. Ik vond hem bij de Gall & Gall in Oldenzaal.


Pomp 4

Dit is geen bier om achteloos weg te tanken. Als je niet oppast is dit de (qua)druppel die de emmer doet overlopen. Hij is een regelrechte verwijzing naar de vorige bewoner van de brouwerij, een tankstation. Elke teug werkt als brandstof. (tekst etiket)

Zicht & Geur

Pomp 4 (10%) is een donkerbruin/rood bier met een kleine beige schuimkraag. Het bier ruikt naar hout, karamel, rood fruit, rozijnen en geroosterd donkerbruin brood. Het is een redelijk zoete geur.

Smaak

Qua mondgevoel is het bier mooi rond en vol. Het karakter van het bier is net als de geur overwegend zoet. Tonen van karamel en rood fruit zijn het duidelijkst waarneembaar. De nasmaak is droog en bitter. Daarnaast best wrang, een beetje zoals bij rode wijn. Je mond blijft droog achter.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.