Sweetwater IPA | Sweetwater Brewery

Ik dronk mijn eerste bier van Sweetwater Brewery. Ik vond hem in de Beerinabox die ik een tijd geleden ontving. Deze Sweetwater IPA heeft een alcoholpercentage van 6,3%. “A mammoth IPA” zoals de brouwerij zelf zegt.


Sweetwater IPA

Zicht & Geur

De Sweetwater IPA is een bruin redelijk helder bier. Bovenop vormt zich een kleine fijne schuimkraag. In de geur is de IPA heerlijk tropisch en daarnaast wat scherp en kruidig (dennen/hars) door de hop. Ook is er een klein zoetje aanwezig wat doet denken aan karamel of bruine suiker.

Smaak

Zodra het bier je mond bereikt bereikt je ook een flinke bitterheid. Het zorgt ervoor dat de Sweetwater IPA wrang en samentrekkend is en dus niet voor iedereen zo plezierig zal zijn wellicht. Na de bitterheid komen er wel wat tropische fruitige tonen en tonen van karamel naar voren die de bitterheid weer iets in balans trekken. In de nasmaak knalt de bitterheid er weer in zoals in het begin en is het bier ook wat droog. De nasmaak blijft lang aan.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.