Sin en Remorse whisky blend | Jopen bier

De Sin & Remorse van Jopen is één van mijn all time favorites. Dit bier wordt niet meer zo ‘los’ gemaakt geloof ik maar er wordt wel mee gerijpt. Voor dit bier heeft de Sin en Remorse (10,5%) op Ledaig en Isle of Arran Whisky vaten gerijpt.


Het basisbier, de Sin en Remorse, is destijds gebrouwen door Jopen en Brouwerij de Molen. Dit was een volle 4 granen Imperial Stout. Deze Sin en Remorse barrel aged heeft dus 500 dagen op twee soorten vaten gelegen. Op Ledaig whisky vaten die vooral de toon van turf afgeven en de vaten van Isle of Arran Whisky die meer zoete tonen afgeven.

Sin en Remorse whisky blend

Zicht & Geur

Het bier is, zoals verwacht, pikkedonker. Bovenop het bier vormt zich een fijne stevige bruine schuimkraag. Het bier zelf is bijna stroperig, dit valt mij op bij het inschenken. De geur van het bier is complex, het ene moment ruik ik dit, het andere moment dat. Zo zijn er tonen van pruimen, hout, zoute drop, geroosterd donker brood, granen en pure chocolade. Het is een redelijk zoete geur verder met een klein scherp alcoholisch randje.

Smaak

Het bier heeft een mooi rond en licht romig mondgevoel. De turf van de Ledaig vaten komt duidelijk naar voren en zorgt voor een soort krijtachtige smaak maar tegelijkertijd ook een wat droog mondgevoel. Ook salmiak komt naar voren, met daarbij een klein zoetje van de Isle of Arran vaten. Het bier is redelijk zacht, niet te gebrand en daardoor té heftig. De nasmaak is wel wat meer gebrand met tonen van koffie en chocolade.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.