Affligem Tripel | Alken-Maes brouwerij

 
Affligem tripel

De Affligem tripel won in 2011 brons op de International Beer Challenge. Affligem werd oorspronkelijk in de benedictijnenabdij van Affligem gebrouwen. De brouwerij werd voor het eerst vermeld in 1129; de eerste afbeelding dateert van 1570. Tijdens de advent en vastentijd mochten de monniken niet zoveel bier drinken. Daarom werd er tijdelijk een zwaarder bier gemaakt: de tripel.


Zicht & Geur

De Affligem Tripel (8,5%) is een goudgeel bier met daarop een mooie dikke schuimkraag. Het schuim blijft aanwezig tot de laatste slok. De geur van het bier nodigt mij niet meteen uit een slot te nemen. Het is niet echt aan de zoete kant. Ik ruik een metalige geur en tonen van geel fruit.

Smaak

Het bier zelf heeft veel koolzuur. Daarna is het bier meteen erg zoet en vol. Een klein bittertje probeert het zoete karakter van het bier nog een beetje in te perken. Dit lukt echter niet zo goed. Je moet dus wel echt van een zoete Tripel houden. Ondanks de 8,5% is het bier niet erg zwaar en heb je hem op voor je het door hebt. Heb je de blonde Affligem ook al eens geproefd?

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.