U Baccarossa | Ca’ Del Brado

Mijn eerste Italian Grape Ale! Ik had al veel over deze stijl gehoord. Bierburo heeft er zowel een podcast als een artikel over gemaakt. Dus toen ik dit bier tegenkwam bij Slijterij van Pernis, nam ik hem natuurlijk mee! U Baccarossa is een Italian Grape Ale van 7,9% gebrouwen door Ca’ del Brado uit Italië.

Italian Grape Ale

Zoals de naam al doet vermoeden spelen druiven de hoofdrol in de Italian Grape Ale. Er wordt überhaupt nauwelijks hop gebruikt bij het brouwen van dit bier. Het bier is vormt daarmee een soort tussenvorm tussen wijn en bier. Het biertype is heel breed gedefinieerd. Er wordt in de stijlbeschrijving bijvoorbeeld geen alcoholpercentage genoemd maar ook de kleur van Italian Grape Ales verschilt erg. (Bierburo.com) Meer weten? Lees dan hier het artikel van Bierburo verder!

U Baccarossa

Het was nog best een klus om de fles open te maken. Onder de kroonkurk zat namelijk nog een gewone kurk verstopt. En deze zat er behoorlijk strak in. Ik had de hulp nodig van vriendlief en zelfs die had er moeite mee. Gelukkig is het uiteindelijk gelukt. Waarom is dit eigenlijk? Dubbele bescherming? Weet jij het, laat het hieronder achter in de comments, vind ik leuk!

Zicht & Geur

Bij het maken van deze U Baccarossa zijn er rode Centesimino druiven gebruikt, dat zie je terug in de kleur van het bier. Naast deze rode versie is er ook een wit zusje, genaamd U Baccabianca. De geur van het bier is zoetig. De druiven komen zeker naar voren. Ook ruik ik tonen van karamel, zo lijkt het. Het doet me denken aan zurige wijn.

Smaak

Het bier is redelijk zuur, ik moet even inkomen. Ook hier komen de druiven weer duidelijk naar voren. Met hierbij ook tonen van rood fruit en hout (het bier heeft 7 maanden op vaten gerijpt). Het bier is fris, kruidig, en heeft redelijk wat koolzuur. De smaak is net als bij een geuze een beetje rins, funky en droog. Het lijkt een klein beetje op appelcider vind ik, maar dan met druiven.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.