Lost Room | Sori Brewing & Voodoo Brewery

Zo, nu het officieel herfst is trek ik weer wat vaker zware bieren open. Deze Lost Room kwam ik tegen bij Slijterij Pernis. Eigenlijk bevallen de bieren van Sori Brewing mij altijd wel, dus ik ging er blindelings vanuit dat deze ook wel goed zou zijn.

Lost Room

Dit bier, een Imperial Baltic Porter is een collaboration tussen Sori Brewing uit Estland en de Amerikaanse Voodoo Brewery. Het bier heeft een alcoholpercentage van 11,5% en is gebrouwen met kama en toffee. Kama is een typisch gerecht uit de Estse maar ook Finse keuken. Het is een mengsel van gerst-, rogge-, haver-, erwten-, en bonenmeel. Het wordt gegeten als ontbijt, net als bij ons de havermoutpap bijvoorbeeld.

Zicht & Geur

Het bier is, zoals je van een Imperial Baltic Porter kan verwachten, zwart van kleur. Bovenop het bier vormt zich een kleine stevige lichtbruine schuimkraag. In de geur komen vooral gebrande koffie tonen en tonen van rood fruit naar voren.

Smaak

Wauwie! Mijn tanden barsten nog net niet uit mijn mond zo zoet is deze Lost Room. Lost Room heeft een ontzettend zacht en romig mondgevoel. En is ontzettend fruitig van karakter. Het bier heeft redelijk wat koolzuur. En is lichtelijk scherp en wat bitter in de nasmaak. Qua tonen voeren de vanille, toffee en zoete drop de boventoon met daarnaast op de achtergrond hout lijkt het. Doordat het bier zo zacht, romig en zoet is is het bijna een vloeibaar dessert.

Erg zoet, maar wel erg lekker. En mocht je een net wat zwaardere variant willen? Dit bier is ook verkrijgbaar als Barrel Aged variant.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.