Hard Decision Bourbon BA | Cerveses La Pirata

Hard Decision

Ik heb al eerder bieren geproefd van Cerveses la Pirata uit Spanje. Dus toen ik dit bier, genaamd Hard Decision, zag staan nam ik hem als vanzelfsprekend mee. Er zijn van dit bier twee varianten, de gerijpte en de ongerijpte versie. Ik heb de versie geproefd van 9% die op Bourbon vaten gerijpt heeft.


Zicht & Geur

De Hard Decision Bourbon BA is een pikzwart bier met een lichtbruine stevige schuimkraag. In de geur komt duidelijk de Bourbon naar voren. Tonen van rood fruit/rode wijn, chocolade en hout voeren de boventoon.

Smaak

Hard Decision is redelijk vol. De pure tonen van chocolade en koffie zijn duidelijk te onderscheiden. En op de achtergrond vanille. Het bier is ondanks de koffie en chocolade redelijk zacht gebleven, niet té gebrand dus. Het mondgevoel is zacht en romig. Ook de bourbon proef ik weer, net als in de geur. Het geeft het bier een fruitige touch. Naast het gebrande karakter is er ook een zuurtje in het bier aanwezig. Ik weet niet of dit zuurtje bij dit bier hoort, of dat het een infectie is. Ik vind het in ieder geval niet helemaal op zijn plaats. Ook uit andere reviews haal ik dat het zuurtje waarschijnlijk niet in het bier hoort maar er ingeslopen is. Ik vind het niet ontzettend storend, maar het valt wel op.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.