Basatia | Laugar Brewery

basatia

Van Laugar Brewery uit Spanje heb ik tot nu toe alleen nog maar Stout bieren gedronken. Dit waren allemaal zware stout bieren. Dit bier, Basatia, is ook een Imperial Stout maar het alcoholpercentage valt mij mee met zijn 8%. Ik had eerder 10 a 12% verwacht bij een Imperial Stout. Ik hoop dan altijd dat de body wel vol genoeg is, ik hou echt niet van Stout bieren met dunne waterige body’s namelijk.


Zicht & Geur

Zoals je van een Stout kan verwachten heeft dit bier een pikzwarte kleur. De geur van Basatia is niet heel erg uitgesproken. Het ruikt wat gerookt, als bacon maar ook fruitig. Ook koffie, karamel en drop/laurier tonen komen naar voren. Ik moet wel moeite doen om tonen te onderscheiden.

Smaak

Het bier zelf heeft redelijk wat koolzuur, meer dan ik had verwacht. De body is gelukkig vol genoeg. Ik hou echt niet van stout bieren met een dunne waterige body. Water met koffiesmaak zeg maar 😉 Dit bier is zacht en vol genoeg. In de smaak is het bier ook wat gerookt, en ook de laurier komt weer naar voren. De laurier voert ook redelijk de boventoon en drukt de ook aanwezige koffie en karameltonen wat naar de achtergrond. Het bier is niet echt bitter en verwarmd lichtjes ondanks dat het alcoholpercentage dus niet eens zo hoog is. Wel vind ik het niet echt een uitgesproken bier, de geur en smaak mochten voor mijn part wel wat krachtiger zijn.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.