Dirty Katarina | Two Chefs Brewing

Wauw, blijkbaar is dit gewoon pas mijn eerste bier van Two Chefs Brewing wat ik hier beschrijf. Ik heb al veel bieren gedronken van deze brouwerij, maar blijkbaar heb ik er dus nooit één beschreven. Two Chefs Brewing, uit Amsterdam, brouwde dit bier. Deze BA Dirty Katarina is een barrel aged Russian Imperial Stout van 11%. De versie die niet op vaten heeft gelegen heeft een roze etiket.


Dirty Katarina

Deze Dirty Katarina is volgens de brouwers gegarandeerd gelaagder dan een Babooshka poppetje zoals op het etiket. Ik ben benieuwd. Deze Dirty Katarina heeft een jaar op Jameson Whiskey vaten gelegen.

Zicht & Geur

Het donkerbruine bier heeft een licht bruine schuimkraag. In de geur van het bier ruik ik vooral tonen van chocolade en mokka. Ook de whiskey vaten zijn te ruiken. Daarnaast ruik ik tonen van rood fruit, koffie en vanille. Ik blijf er maar aan ruiken, zo complex is de geur. De schuimkraag blijft fier overeind tot de laatste slok.

Smaak

Nomnom. Mij kan je erg blij maken als een bier een volle dikke body heeft. Daarom vind ik bieren boven de 9% ook erg fijn. Deze Dirty Katarina is genoeg vol en zacht. Het bier heeft net als de geur een sterke complexe smaak. Er is een klein bittertje aanwezig. Ik proef drop/salmiak, koffie en ook de whiskey is zeker te proeven. Doordat het bier niet veel koolzuur heeft is hij gevaarlijk soepel. Je hebt hem op voor je het door hebt, al verwarmd de 11% wel een beetje.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.