Jungle Juicier | Cervisiam

Jungle Juice

Deze Jungle Juicier is het tweede bier wat ik van Cervisiam beschrijf. De Pecanisher van hen is ook goddelijk. Cervisiam is een brouwerij uit Noorwegen. Deze Imperial IPA genaamd Jungle Juicier is de stevigere versie (10%) van de Jungle Juice (Imperial IPA van 8,5%)


Jungle Juicier

Het bier is gebrouwen met de favoriete hop van de brouwerij, Nelson Sauvin. Maar ook Chinook, Galaxy, Mosaic en Centennial zijn gebruikt.

Zicht & Geur

Al bij het inschenken komt een sterke tropische hop lucht mij tegemoet. Ik heb niet eens mijn er heel erg dicht bij. Vanuit het glas is de geur van het bier wat muffiger, en het doet mij denken aan gedroogde hop of cannabis. Ook lijk ik wat kokos te ruiken. Het tropische fruit is ook aanwezig maar minder als tijdens het inschenken. Bij het inschenken vormt zich een grote fijne schuimkraag, deze blijft tot de laatste slok overeind.

Smaak

De Jungle Jucier is een erg vol en romig bier. Het bier is in je mond erg zacht en hij drinkt soepel weg. Gevaarlijk dus wel want de 10% alcohol merk je niet eens zo goed. Het bier verwarmd wel, maar het fruitige karakter zorgt ervoor dat je toch snel weer een slok neemt. Het bier is meteen goed bitter maar de tropische fruittonen die erna komen trekken dit weer wat naar beneden. De nasmaak is lang en bitter.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.