Pecanisher | Cervisiam

Mijn eerste bier is dit van brouwerij Cervisiam uit Noorwegen! De brouwers hebben zich voor dit bier laten inspireren door de Pecan Pie. Deze Imperial ‘Pastry’ stout van 10% heeft de passende naam Pecanisher gekregen. De vanille, chocolade, karamel en pecannoten moeten ervoor zorgen dat je het idee hebt een vloeibare alcoholische pecan pie te drinken. Ik ben benieuwd!


Cervisiam bestaat sinds april 2015 en is gevestigd in Oslo, Noorwegen. Zij worden in Noorwegen koekoek brouwers genoemd. Dit vanwege het feit dat, net als de koekoek zijn eieren legt in de nesten van andere vogels, het bier van Cervisiam wordt gebrouwen op gehuurde locaties van andere brouwers.  Bij ons zou Cervisiam dus een huurbrouwer zijn.

De Pecanisher

Zicht & Geur

De Pecanisher is een donkerbuin bier met een lichtbruine kleine fijne schuimkraag.

Nou dat je met een zoete stout te maken hebt dat wordt meteen duidelijk als je dit bier inschenkt. De ontzettend zoete geur van karamel en toffee komt je meteen tegemoet. En daar hoef je echt je neus niet voor in het glas te steken. Het zoete karakter voert echt de boventoon in de geur. Er zit geen wrange gebrandheid of iets aan het bier. Hm.. wordt dit dan niet een veeeel te zoet bier? We gaan het zien.

Smaak

Ook in de smaak voeren de karamel en toffee de boventoon. Het is weliswaar minder zoet als in de geur maar het bier heeft echt een zoet karakter meegekregen. Er zijn op de achtergrond lichtjes tonen van koffie en chocolade te onderscheiden maar die worden snel weggedrukt door de toffee. De pecannoten proef ik terug, maar ik vind het jammer dat ze niet meer hun stempel drukken op het bier. Door de zoetigheid merk je de alcohol eigenlijk helemaal niet op. Pas na een paar slokken merkte ik het verwarmende effect op mijn borst. Het bier heeft een prima body en is soepel en zacht. Dit maakt hem ook juist ontzettend gevaarlijk, je drinkt hem zo op.

Wat ik al eerder zei, het zoete karakter van het bier voert de boventoon. Je moet er dus wel van houden. Het is een fijn bier om als dessertbier te drinken. Zo na een lekker maaltje, als vloeibaar alcoholisch toetje.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.