Castaway Sour | Yellowbelly

Deze Castaway is een Passionfruit Sour van het Ierse Yellowbelly. De Yellowbelly is een bier van 4,2%. Ideaal voor dit soort warme dagen dus. Het is sinds tijden dat ik weer eens een Iers bier drink, de laatste was van The White Hag.


Ik moet toch elke keer wel wennen hoor, ‘speciaal’bier uit blik. Elke keer dat ik een bier uit blik uit de koelkast pak neem ik automatisch de flesopener mee, maar dat hoeft natuurlijk niet! Ik vind het heerlijk, bier uit blik. Het koelt snel en het smaakt gewoon precies hetzelfde als uit de fles. Geen blikkensmaak meer in je bier zoals vroeger.

Zicht & Geur

De Yelowbelly is een oranjekleurig bier met redelijk wat koolzuurbubbels. De geur is precies zoals ik al hoopte. Het is een fruitige lichtzure geur waarbij de passievrucht duidelijk naar voren komt. Je ruikt het al van een afstandje. Daarnaast ruik ik ook citrusfruit, voornamelijk citroen. De schuimkraag is even aanwezig, maar verdwijnt snel als sneeuw voor de zon.

Smaak

Het bier heeft alles wat ik lekker vind. Hij is goed zuur, ik denk dat je mond samen zal trekken als je zure bieren niet zo gewend bent. Ik at als kind al heel veel zuur snoepgoed, dus ik houd er wel van. Dit bier is ook goed zuur maar heeft een zoetje als tegenhanger. Daardoor blijft het bier toch redelijk toegankelijk. In smaak komt de passievrucht iets minder naar voren in vergelijking met de geur. Maar het fruitige karakter blijft het bier hebben, ook tot lang in de nasmaak. Op de achtergrond proef ik licht mout, maar gelukkig blijft dit ook op de achtergrond.

Nomnomnom. Ik vind deze Castaway een lekker bier! Hij is verfrissend, fruitig en licht in alcohol. Ik ga toch echt vaker sour bieren kopen, vooral als het zulk lekker weer blijft 🙂

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.