Radler grapefruit | Amstel bier

amstel-radler-grapefruit-bier“Amstel Radler (2%) is geïnspireerd op een 100 jaar oude Beierse traditie. Op een zonnige middag in juni 1922 werd in Zuid-Duitsland een grote fietstocht georganiseerd waaraan meer dan 13.000 fietsers meededen. Het café van Franz Xavier Kugler was gelegen aan de route. Hij kreeg het zo druk dat zijn bier op dreigde te raken. Dit kon hij niet laten gebeuren, daarom bedacht hij een extra verfrissende oplossing: hij mixte zijn pils met sprankelend citroenwater. “Speciaal voor de fietsers,” zei Kugler en hij gaf zijn dubbel verfrissende mix dan ook de naam Radler.” (amstel.nl)


Al eerder dronk ik de Grolsch Radler citroen. Ik wilde hierna wel eens een andere Radler proeven met een andere smaak. Amstel heeft Radler grapefruit en dat trok mij wel aan. Het is net als de Grolsch Radler citroen een fris drankje. Bier kan je het eigenlijk al niet meer noemen want daar is het echt te zoet voor. De smaak van grapefruit komt goed naar boven, maar maakt het niet te bitter. Een heerlijke verfrissing voor op een warme dag. Door het lage alcoholpercentage kan je dit op elk moment van de dag drinken als je het mij vraagt.

(In 1968 werd Amstel overgenomen door de Amsterdamse concurrent Heineken. De naam Amstel wordt nu alleen gebruikt als biermerk van Heineken.)Bewaren

Bewaren

2 reacties

  1. Kunnen wij radler grapefruit bij jullie bestellen , we hadden ze altijd bij de Albert Hein , maar er is nergens meer aan te komen

  2. Bedankt voor je bericht. Ik verkoop alleen geen bier, ik schrijf er alleen over. Of deze radlers nog verkocht worden weet ik niet, misschien navragen bij Amstel zelf?

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.