Zeezuiper | Scheldebrouwerij

ZeezuiperYX2Z5848

“De Zeezuiper (8%) is de smaakvertolking van brouwen met een missie,wiens naam verwijst naar een moerassig natuurgebied dat heel Bergen op Zoom in de late middeleeuwen van drinkwater voorzag.” (scheldebrouwerij.nl)

Deze tripel is me al door meerdere mensen aangeraden, dus het werd tijd dat ik deze tripel eens even ging proeven. De Tripel Karmeliet is mijn favoriet en ook de Chimay Tripel vind ik heerlijk. Dus dan zal deze vast ook in de smaak vallen.
In het flesje zie ik al gauw dat het bier onderin echt troebel is, niet alleen door het gistdepot maar ook doordat het bier niet gefilterd wordt. De Zeezuiper is mooi krachtig en vol. Het heeft een frisse zoete citrus geur. De smaak van het bier is niet te bitter maar ook niet te zoet. Hij drinkt lekker weg! Dit is natuurlijk wel verraderlijk omdat het bier wel zwaar is qua alcoholpercentage.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.